Keresés ebben a blogban

szombat, szeptember 16, 2017

Megy ez, mint a karikacsapás

Elköltöztünk, gyerekek oviban. Rita munkát keres, minden sima. Na jó, ennyire azért nem volt egyszerű, de összességében túléltük az augusztust.
Kata ovisodása a továbbiakban is remekül működött. Sőt, mióta mindkettő jár, nincsenek reggelente sírások, hanem mindkettő simán elindul. Csak, amikor Kira beteg lett, és Katának egyedül kellett oviba mennie, volt egy kis nyűglődés, de nem vész.
Aztán 21-én átvettük a lakást, 23-án megjött Luca és Maja, sőt legnagyobb meglepetésünkre még Miki is bejelentkezett (nem akar kihagyni egy jó berlini költözködést) így viszonylag nagy tömegben kezdhettük az áthurcolkodást. A hivatalos megnyitó 24-én reggel volt, aznap déltől béreltem a teherautót is. Reggeltől pakoltuk le a cuccokat az udvarra. Persze megint megvolt a "sosem végzünk" érzés, de azért ennyi emberrel lehet haladni is rendesen. A csigán leengedős megoldásba csúszott egy kis hiba, hogy a kötél elsőre szétégette a kezemet, és ez azért megnehezítette a napot, de hősiesen túléltem. Délben elugrottunk a teherautóért, majd mivel elkezdett az eső is szemerkélni, pikk-pakk bepakoltunk.
Ahogy vártuk, a kipakolás töredék időbe telt, mégiscsak földszinti a lakás. Két forduló után estére minden cucc átkerült. Így szerencsére másnap már csak a teherautót kellett visszavinni, meg a bringákat elhozni a Dörpfeldstrasse-ról. Közben megérkezett a mosogató és a csaptelep is, így egyből neki lehetett állni konyhát építeni. Kedvenc tevékenységem, a mosogató helyének kivágása, mert persze sosem adnak sablont a mosogató mellé, de ha az ember kicsit nagyobbra vágja, akkor az elég csúnya tud lenni. Ennek megfelelően inkább kisebbre vágtuk, ami után még fél órát kellett apránként bővíteni a lyukat. De végülis eljutottunk a célhoz, a lapban volt lyuk, a mosogató nem esett át, sőt.
A következő napokban, hetekben Rita kipakolta a dobozokat, felépítettük a bútorokat, megtaláltuk az elveszett cuccainkat. Többnyire.
A gyerekeket reggelente elvittem oviba, Rita délutánonként értük ment. Welcome to the unalmas hétköznapok.
Persze azért mindig van mit vacakolni a lakásban, bizonyos dolgoknak még nincsen végső helye, de alapvetően minden működik. Örülünk.

Nincsenek megjegyzések: